Καλλιεργητικές Φροντίδες για Βιολογική Παραγωγή (έγχρωμο, μέγεθος Α4, σελ. 76)

Στα κείμενα που ακολουθούν σας δίνουμε αρκετές πληροφορίες για να ξεκινήσετε μια βιολογική καλλιέργεια σε συνδυασμό με όσα αναφέρουμε στο βιβλίο: Εφαρμογές των Ενεργών Μικροοργανισμών στη Γεωργία που σύντομα (ελπίζουμε το Πάσχα του 2018) να το συνοδέψει το νέο μας βιβλίο με τίτλο: Το Έδαφος και η Φροντίδα του και λίγο νωρίτερα το βιβλίο Εφαρμογές των Ωφέλιμων Μικροοργανισμών στη Γεωργία.

Είμαστε βέβαιοι πως τα παραπάνω βιβλία σε συνδυασμό με αυτό το τεχνικό εγχειρίδιο θα σας αλλάξουν ριζικά τις αντιλήψεις για την καλλιέργεια ή μάλλον για τη φροντίδα της γης και την παραγωγή τροφής που δεν υποσκάπτει αλλά προάγει την ανθρώπινη υγεία. Μην απελπίζεστε και έχετε υπομονή. Οι δεκαετίες της λανθασμένης συμπεριφοράς απέναντι στη γη, δεν μπορούν να αποκατασταθούν σε μια χρονιά. Όσο υιοθετείτε τις υποδείξεις μας, θα βλέπετε κάθε χρόνο φανερά τα σημάδια της επανάκαμψης της υγείας του εδάφους.

Είναι πολύ μεγάλης σημασίας το σωστό ξεκίνημα σε μια πολυετή δενδρώδη καλλιέργεια (βλέπε ξεχωριστό τεχνικό εγχειρίδιο). Σας δίνουμε όλες τις αναγκαίες πληροφορίες, σας εισάγουμε στη βιολογική φυτοπροστασία και την παρασκευή και χρήση απλών μέσων βιολογικής φυτοπροστασίας και αφού παρουσιάσουμε λίγους εχθρούς και ασθένειες σας δίνουμε πληροφορίες για την απόκτηση πιστοποίησης. Τέλος, σας παρουσιάζουμε μερικά πολύ χρήσιμα εφόδια βιολογικής φυτοπροστασίας και σας δίνουμε έναν πλήρη κατάλογο των φυτοπροστατευτικών και των εταιρειών που τα αντιπροσωπεύουν.

Πιστεύουμε πως θα είναι ένας πολύ χρήσιμος οδηγός στα πρώτα ή στα συνεχόμενα βήματά σας στη βιολογική καλλιέργεια. Καλή ανάγνωση και καλή εφαρμογή και μην παραλείπετε να επισκέπτεστε το μπλογκ στην ιστοσελίδα μας (www.daoutop.gr) για ενημέρωση σε θέματα αειφορικής γεωργίας.

Comments are closed.