Βιολογική Καλλιέργεια της Καρυδιάς

Καθώς βελτιώνεται σταδιακά η υγεία μου, μετά την περιπέτεια με τον covid-19, σκέφθηκα να εμπλουτίσω τις σημειώσεις, τις οποίες κρατώ κάθε χρόνο σχετικά με την πορεία της φυτείας μου. Έτσι, οι σημειώσεις που είχαν ξεκινήσει να γράφονται πριν από πέντε έτη, έφθασαν με τη φετινή συμπλήρωση τις 89 σελίδες A4, με πλούσια έγχρωμη εικονογράφηση και είναι έτοιμες καθοδηγήσουν όσους ενδιαφέρονται για την καλλιέργεια της καρυδιάς.

Η έκδοσή τους σε μορφή έγχρωμου βιβλίου είναι αποτρεπτική, εξαιτίας του κόστους εκτύπωσης που ξεπερνά τα 3.000 ευρώ, σε συνδυασμό με την αναμενόμενη μικρή ζήτηση των βιβλίων αγροτικού περιεχομένου. Ο αγροτικός κόσμος, ακόμη και σε αυτές τις δύσκολες παραγωγικές περιόδους, δεν αναζητά τη γνώση η οποία θα τον βοηθήσει να μειώσει το κόστος παραγωγής.

Μοναδική δυνατότητα διάχυσης των έγκυρων γνώσεων και δοκιμασμένων πρακτικών που περιέχει είναι, με την ανατύπωσή του σε έγχρωμο εκτυπωτή και σε ένα αντίτυπο κάθε φορά. Αυτό έχει το πρόσθετο πλεονέκτημα να επιτρέπει αναθεωρήσεις και προσθήκες ανά πάσα στιγμή μια και η αναζήτηση της γνώσης και η εκλαΐκευση της αποτελεί μόνιμη και διαρκή επιδίωξή μου.

Όσοι καλλιεργούν καρυδιές ή σκέφτονται να εγκαταστήσουν μια νέα φυτεία, θα ωφεληθούν τα μέγιστα από την ανάγνωση του εγχειριδίου που θα είναι ένας αξιόπιστος σύμβουλος σε κάθε τους πρόβλημα. Η καλλιέργεια της καρυδιάς σε συστηματικούς οπωρώνες, παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον για τη χώρα μας η οποία είναι ελλειμματική σε καρύδια. Η ζήτηση για το Ελληνικό καρύδι βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα χωρίς να έχει επηρεαστεί από την οικονομική κρίση.

Το τεχνικό εγχειρίδιο για την καρυδιά σε συνδυασμό με τα δύο άλλα πρόσφατα και έγχρωμα βιβλία μου (Το Έδαφος και η Φροντίδα του και Καλλιεργητικές Φροντίδες για Βιολογική Παραγωγή) θα σας δώσει μια σύγχρονη βιβλιοθήκη γνώσεων και πρακτικών άμεσα εφαρμόσιμων που θα κάνουν τη νέα σας δραστηριότητα όχι μόνον ευχάριστη, αλλά και ιδιαίτερα αποδοτική. Αν εφαρμόσετε μια και μόνη υπόδειξη, για παράδειγμα, για τον έλεγχο της καρπόκαψας κατά το λήθαργό της, θα έχετε πάραυτα αποσβέσει το κόστος του εγχειριδίου στο πολλαπλάσιο από την πρώτη χρονιά.

Όσοι ενδιαφέρονται να το αποκτήσουν παρακαλώ να μου γράψουν στο info@daoutop.gr ή στο messenger για να τους στείλω δωρεάν σε μια ηλεκτρονική διεύθυνση που θα μου στείλουν τις πρώτες 10 σελίδες του βιβλίου για να αποκτήσουν μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα της χρησιμότητάς του.

Comments are closed.