Νέα Πειράματα τον Μάη του 2017

Γυρίζω από το κτήμα με νέες εμπειρίες και σχέδια για νέα πειράματα και δοκιμές. Ο παγετός της 23ης Απριλίου άφησε εμφανή τα σημάδια του στην καρποφορία και στη νέα βλάστηση. Οι προσδοκίες για αυξημένη παραγωγή αναβάλλονται για την επόμενη χρονιά.

Έκανα εφαρμογή της παροχής νερού απευθείας στη ρίζα των νεαρών δένδρων με το μπουκάλι νερού που είχα ενσωματώσει κατά τη φύτευση. Πέντε λίτρα νερού με ωφέλιμα βακτήρια, μυκόρριζες, μελάσα και βιοδιεγέρτες έφθασαν στο διψασμένο έδαφος σε λιγότερο από μισό λεπτό. Τα φυτά ήταν διψασμένα μια και οι βροχές της άνοιξης ήταν λιγοστές. Τα αποτελέσματα θα αξιολογηθούν σε ένα μήνα συγκρίνοντας με τα φυτά που δεν είχαν το μπουκάλι.

Ένα ακόμη εγχείρημα ολοκληρώθηκε. Η κατασκευή μιας συσκευής που είναι σε θέση να παράγει 700 λίτρα κάρβουνου από κλαδεύματα δένδρων σε λιγότερο από 5 ώρες. Χάρις στη βοήθεια του Νίκου και του Θωμά η συσκευή περιμένει την πρώτη δοκιμή. Η βροχή της Κυριακής και οι επόμενες την Τρίτη και την Τετάρτη δεν επέτρεψαν τη θέση της συσκευής σε λειτουργία. Το μέγεθος και το σχήμα της κίνησαν την περιέργεια των γειτόνων. Η ανακοίνωση της χρήσης της θα γίνει μετά την πρώτη δοκιμή. Βέβαια θα αρχίσουν νέα ερωτήματα όσον αφορά τη χρήση του κάρβουνου που θα παραχθεί που δεν ξέρω αν θα τους ικανοποιήσουν οι απαντήσεις μου. Οι γεωργοί μας έχουν γίνει πολύ συντηρητικοί και ευτυχώς που υπάρχουν μερικοί γεωργοί ετεροαπασχολούμενοι που είναι αυτοί που δοκιμάζουν νέες καλλιέργειες και πρακτικές στη γεωργία.

Η εφαρμογή της συσκευής θα αποτυπωθεί σε βίντεο και έγχρωμες φωτογραφίες ώστε όσοι θέλουν να την χρησιμοποιήσουν να έχουν καλύτερες και περισσότερες οδηγίες από αυτές που είχαμε εμείς όταν πρωτοξεκινήσαμε την κατασκευή της.

Comments are closed.