Πρόσκληση σε μια Συλλογική Έρευνα στον Αγροτικό Χώρο

Του Γεωργίου Α. Δαουτοπούλου, Καθηγητή Γεωπονίας ΑΠΘ, info@daoutop.gr

Αγαπητοί Φίλοι,

Εχθές παρέλαβα ένα όργανο μέτρησης από την Αμερική αξίας 760 περίπου ευρώ το οποίο περίμενα για 2 και πλέον μήνες μια και το Εργαστήριο που το κατασκευάζει έχει λίστα αναμονής. Το όργανο κατασκευάστηκε από τον Dr. Philip Callahan και τους συνεργάτες του, αποτελώντας μια απλή παραλλαγή ενός ανάλογου οργάνου που χρησιμοποιούν στο Ηνωμένο Βασίλειο οι Μεταλλειολόγοι και το οποίο έχει κόστος που φθάνει τα 8.000 δολάρια Αμερικής.

Μαζί με το όργανο, παράγγειλα και έχω στα χέρια μου και το βιβλίο του ίδιου γραμμένο το 1995 με τίτλο: Παραμαγνητισμός: Ανακαλύπτοντας ξανά τη μυστική δύναμη της ανάπτυξης στη φύση.

Το διάβασα την ίδια ημέρα και ήδη έθεσα στη διάθεση των προμηθευτών του οργάνου και βιβλίου μια σειρά από 7 διευκρινιστικά ερωτήματα. Δεν  σας κρύβω ότι μου γεννήθηκε η επιθυμία να το μεταφράσω στα Ελληνικά για να μπορέσει να γίνει κτήμα όλων εκείνων που αναζητούν λύσεις για βελτίωση της γονιμότητας των εδαφών, στηριγμένες σε φυσικές μεθόδους. Θα το δούμε στη συνέχεια και σε συνάρτηση με την ανεύρεση ενός αξιόπιστου και πρόθυμου εκδότη.

Το βιβλίο έχει κατά τη γνώμη μου ένα μειονέκτημα. Ενώ γράφτηκε για να βοηθήσει τους παραγωγούς τροφής δεν έχει παραδείγματα και πρακτικές οδηγίες για όλες αυτές τις σημαντικές και πολύ ενδιαφέρουσες ιδέες που μεταφέρει.

Όσοι προμηθεύτηκαν το τελευταίο βιβλίο μας για τη Βιολογική Καλλιέργεια της Ελιάς (Χαραντώνης-Δαουτόπουλος) πήραν μια γεύση από το νέο αυτό αντικείμενο στις σελίδες 189-192 με τον τίτλο Παραμαγνητικές Σκόνες Πετρωμάτων. Απόσπασμα από αυτό θα στείλουμε σε όσους θα θελήσουν να πάρουν μέρος στην έρευνα και θα τους στείλουμε και τα αποτελέσματα των μετρήσεων που θα κάνουμε στο δείγμα ή τα δείγματα που θα μας στείλουν.

Τι θέλουμε από τους εθελοντές-ερευνητές;

Να αναζητήσουν στην περιοχή τους, ενδεχόμενα με τη βοήθεια φίλων Γεωλόγων,  ηφαιστειακά και πυριγενή πετρώματα. Πυριγενή είναι τα πετρώματα που προέρχονται από το εσωτερικό της γης και έφθασαν στην επιφάνεια πριν από εκατομμύρια χρόνια μέσα από μεγάλα  γαιοτεκτονικά επεισόδια. Από κάθε πέτρωμα θέλουμε 50 γραμμάρια λειοτριβιμένου υλικού. Αν δεν μπορείτε να το μετατρέψετε σε άμμο ή σκόνη θα το κάνουμε εμείς. Βάλτε το υλικό σε ένα σακουλάκι αναγράφοντας το όνομα του ορυκτού ή του υλικού αν το γνωρίζετε και την τοποθεσία από την οποία το πήρατε. Στείλτε το με τα ΕΛΤΑ στη διεύθυνσή μου: Γ. Δαουτόπουλος, Ακροπόλεως 29, 570 10 Πεύκα, τηλ. 6976973909.

Καλή επιτυχία και θερμές ευχαριστίες σε όσους πάρουν μέρος στην έρευνα.

Comments are closed.