Τζιτζιφιά: Μια νέα-παλιά υπερτροφή

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Το γνωρίσαμε στα παιδικά μας χρόνια από τον γνωστό γλωσσοδέτη (Ανέβηκα στη τζιτζιφιά…), αλλά και από τον αλευρώδη καρπό του που στα χρόνια της σπανιότητας των φρούτων ήταν αναγκαστική επιλογή.

Χάρις σε νέες ποικιλίες οι οποίες έφθασαν και στη χώρα μας από την Ασία επανέρχεται στην επικαιρότητα και μάλιστα ως μια εκλεκτή υπερτροφή που έχει περίοπτη θέση στην Κινεζική παραδοσιακή ιατρική.

Στα πολύτιμα θρεπτικά συστατικά του περιλαμβάνονται: οι βιταμίνες Α, Β2 και C, ιχνοστοιχεία, ασβέστιο, σίδηρο και 18 από τα 24 αμινοξέα τα οποία χρειάζεται ο ανθρώπινος οργανισμός.

Τι μπορεί να μας προσφέρει:

  • βοηθά στη δύσπνοια,
  • στις σοβαρές συναισθηματικές διαταραχές,
  • στην αδυναμία των νεύρων,
  • στις αλλεργίες,
  • στο άγχος και στην πίεση
  • βοηθά και στο αδυνάτισμα, καθώς μειώνει την κατακράτηση των υγρών,
  • Αποτελεί φρούτο αντιμυκητιακό, αντιβακτηριακό, αντισπασμωδικό, αντιφλεγμονώδες, ηρεμιστικό, καρδιοτονωτικό και αντιοξειδωτικό.

Τα φύλλα του είναι θαυματουργά, καθώς χρησιμοποιούνται για μια σειρά από μολυσματικές ασθένειες, όπως ο τυφοειδής πυρετός, η ευλογιά, η ιλαρά και η ανεμοβλογιά, αφού προκαλούν εφίδρωση και ρίχνουν τον πυρετό.

Πιστεύω πως δεν πρέπει να λείπει από τον κήπο οποιουδήποτε καλλιεργεί φρούτα και λαχανικά για την οικογένειά του.

Το γραφείο μας για να διαδώσει τη χρήση του παράγει κάθε χρόνο από τα 2 μητρικά δένδρα που έχει γύρω στα 30 δένδρα και τα διαθέτει με μια μικρή χρέωση η οποία καλύπτει τα έξοδα αναπαραγωγής τους. Ήδη έχουμε δένδρα ηλικίας 2 ετών και ύψους 30 εκ μέχρι 1 μέτρο. Μαζί με αυτά μπορούμε να σας στείλουμε και έναν 14 σέλιδο έγχρωμο οδηγό καλλιέργειας. Καλέστε μας για διαθεσιμότητα. Η διάθεση θα γίνει μετά την πτώση των φύλλων για να είναι δυνατή η μεταφορά σε μεγάλες αποστάσεις.

 

Comments are closed.