Αμυγδαλιά: το νέο μας βιβλίο

Η περιβαλλοντική κρίση δημιουργεί ένα νέο σκηνικό στην άσκηση της γεωργίας και στην ανάγκη των γεωργών να προσαρμοστούν αλλά και να βοηθήσουν στο μετριασμό της κρίσης.

Στο νέο βιβλίο με τον τίτλο «Αειφορική Καλλιέργεια της Αμυγδαλιάς» θίγονται θέματα που αφορούν στα παρακάτω:

  • κυκλική οικονομία με καθιέρωση της ανακύκλωσης των φυτικών υπολειμμάτων,
  • χρήση ωφέλιμων μικροοργανισμών (ιδιαίτερα στην καλλιέργεια των δένδρων),
  • αύξηση του ποσοστού των εφοδίων που προέρχονται από την ίδια την εκμετάλλευση,
  • αύξηση του ποσοστού απορρόφησης από το έδαφος των βροχοπτώσεων,
  • αναγνώριση, προστασία και προσέλκυση ωφέλιμων οργανισμών,
  • καλλιεργητικές φροντίδες που ελαχιστοποιούν τα προβλήματα φυτοπροστασίας,
  • διατήρηση της γονιμότητας του εδάφους χωρίς την προσφυγή σε χημικές λιπάνσεις.

Όλες αυτές οι πρακτικές αποβλέπουν στη μείωση των εισροών, που προέρχονται εκτός της εκμετάλλευσης, με στόχο τη μείωση του κόστους παραγωγής και στη βελτίωση της ποιότητας των παραγόμενων προϊόντων.

Είμαστε βέβαιοι πως με οδηγό το παρόν βιβλίο οι αμυγδαλοπαραγωγοί θα μπορέσουν να διατηρήσουν μια οικονομικά βιώσιμη μονάδα παραγωγής.

Φαρμακευτική και Διατροφική Δράση των Αμυγδάλων

  • Περιέχουν μεγάλες ποσότητες θρεπτικών στοιχείων,
  • Πλούσια σε πολύτιμα αντιοξειδωτικά,
  • Πλούσια σε Βιταμίνη Ε,
  • Ελέγχουν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα,
  • Βελτιώνουν τα επίπεδα πίεσης του αίματος,
  • Ελαττώνουν τα επίπεδα της χοληστερόλης,
  • Προλαμβάνουν την επιβλαβή οξείδωση της LDL χοληστερόλης,
  • Περιορίζουν το αίσθημα της πείνας και μειώνουν τη συνολική πρόσληψη θερμίδων,
  • Αποτελεσματικά σε δίαιτες αδυνατίσματος.

Comments are closed.