Τζίτζιφα: Ένα Δέντρο Γιατρός

Γράψαμε και άλλη φορά για αυτό το πολύτιμο φρούτο που δεν πρέπει να λείπει ακόμη και από τον πιο μικρό κήπο. Ένα δέντρο είναι αρκετό για να μας εφοδιάσει στην ηλικία των 7 περίπου ετών με 20-40 κιλά τζίτζιφα τα οποία θα καταναλώσουμε χωρίς να χρειαστεί να πετάξουμε κάποια γιατί χάλασαν. Τον Αύγουστο με Σεπτέμβριο θα καταναλώσουμε τους καρπούς του νωπούς για ένα διάστημα 2-3 περίπου εβδομάδων και τους υπόλοιπους μπορούμε πολύ εύκολα να τους αφυδατώσουμε και να τους καταναλώσουμε μέχρι την συγκομιδή του επόμενου έτους. Τύφλα να έχουν οι χουρμάδες.

Τα θρεπτικά του συστατικά
Περιέχει βιταμίνες Α, Β2 και C, ιχνοστοιχεία, ασβέστιο, σίδηρο και 18 από τα 24 αμινοξέα που χρειάζεται ο ανθρώπινος οργανισμός.

Τα πλεονεκτήματά του για τον ανθρώπινο οργανισμό
Χρησιμοποιείται στη Δυτική και την Κινέζικη βοτανολογία, καθώς βοηθά στη δύσπνοια, στις σοβαρές συναισθηματικές διαταραχές, στην αδυναμία των νεύρων, στις αλλεργίες, στο άγχος και στην πίεση. Θεωρείται επίσης ότι βοηθά και στο αδυνάτισμα, καθώς μειώνει την κατακράτηση των υγρών. Αποτελεί φρούτο αντιμυκητιακό, αντιβακτηριακό, αντισπασμωδικό, αντιφλεγμονώδες, ηρεμιστικό, καρδιοτονωτικό και αντιοξειδωτικό. Μέχρι και τα φύλλα του είναι θαυματουργά, καθώς χρησιμοποιούνται για μια σειρά από μολυσματικές ασθένειες, όπως ο τυφοειδής πυρετός, η ευλογιά, η ιλαρά και η ανεμοβλογιά, αφού προκαλούν εφίδρωση και ρίχνουν τον πυρετό.

Όσοι θέλουν να το φυτέψουν στον κήπο τους, μπορούμε να σας στείλουμε 1 από τα 20 περίπου δένδρα που έχουμε, εμβολιασμένα μάλιστα με Ωφέλιμους Μικροοργανισμού μαζί με ένα έγχρωμο εγχειρίδιο καλλιέργειας και αξιοποίησης του καρπού έκτασης 14 σελίδων με κόστος 25 ευρώ και δωρεάν τα έξοδα συσκευασίας και αποστολής.

Η εποχή είναι η πλέον κατάλληλη για αποστολή σε οποιοδήποτε σημείο της χώρας δεδομένου ότι τα δενδρύλλια δεν έχουν βλαστήσει. Οι παραγγελίες πρέπει να γίνουν μέχρι τα τέλη Μαρτίου και μέχρι την εξάντληση των φυτών. 

Comments are closed.