«…διαβάζοντας μια καλή ανάγνωση το βιβλίο σου, το πρώτο που έκανα είναι να αυτοκαταργηθώ σας Γεωπόνος και σαν Γεωργός και να αρχίσω από την αρχή γιατί αυτά που ήξερα είναι και άχρηστα και επικίνδυνα για τους ανθρώπους και για τη γη που χρόνια ταλαιπωρούμε με τις κακές μας γνώσεις.

Με συγκινεί το πάθος με το οποίο υπηρετείς την Επιστήμη της Γεωπονίας, πετώντας σαν τη μέλισσα από το ένα άνθος στο άλλο και με εκπληκτική ταχύτητα μετατρέπεσαι από μαθητής σε δάσκαλο. Διερωτώμαι τι είδους σύνταξη πήρες όταν σε ένα χρόνο γράφεις δύο βιβλία και από ότι υποψιάζομαι ετοιμάζεις και τρίτο για το γκότζι.

Συνδυάζεις υπέροχα και περνάς στον αναγνώστη το σύνολο των απαραίτητων γνώσεων για μια ολοκληρωμένη και συνεργατική γεωργία όπου ο νέος αγρότης γίνεται κοινωνός όλων εκείνων των παραμέτρων που θα τον οδηγήσουν στην επιτυχία.

Ο σεβασμός στον άνθρωπο, τη γη που καλλιεργούμε, το περιβάλλον που ζούμε, την κοινωνία που δημιουργήσαμε και την πατρίδα που μας χάρισαν οι πρόγονοί μας, περισσεύει σε όλα σου τα γραφόμενα.

Αισθάνομαι βαθειά την ανάγκη να σε ευχαριστήσω για όλα αυτά που με τόση δεξιοτεχνία κάνεις και αφήνεις σαν παρακαταθήκη στον τόπο μας.

Εύχομαι ο Θεός να σου δίνει υγεία για να μας χαρίζεις για πολλά χρόνια το πολύτιμο νέκταρ όλων των υπέροχων γνώσεων που με υπομονή και σχολαστική επιμέλεια μάζεψες και συνεχίζεις να μαζεύεις.»

Κοσμάς Κοντογιαννίδης, σ. Γεωπόνος και Γεωργός της πράξης, 23/11/2011