Δοκιμή ενός απλού και φθηνού ψεκαστικού

Κατά την επίσκεψή μας στο Μετόχι του Μάνου Γεροντή στον Άγιο Νικόλαο, είχαμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε ένα νέο ψεκαστικό μηχάνημα κατάλληλο για τον ψεκασμό των Ενεργών Μικροοργανισμών που όσοι τους γνωρίζουν θυμούνται ότι δεν πρέπει να ψεκάζονται με πίεση μεγαλύτερη των 3 μπαρ. Το ίδιο μηχάνημα μπορεί να ψεκάσει χωρίς πρόβλημα ασβεστοπολτό και διαλύματα ζεόλιθου, ατταπουλγίτη, δολομίτη και άλλων ορυκτών για βιολογική φυτοπροστασία ή διόρθωση προβλημάτων θρέψης.
Το ψεκαστικό είναι μια Ελληνική εφεύρεση από τον Χρήστο Μπιράτση από την Τρίπολη τηλ. 2710-237700 www.biratsis-sprayer.gr.
Είναι μια πολύ απλή και φθηνή συσκευή (190 ευρώ) που από ένα δοχείο που φέρει στην πλάτη του με άνεση ο χειριστής κυλά με την βαρύτητα το ψεκαστικό υγρό σε ένα ακροφύσιο που βρίσκεται στο εσωτερικό ενός σωλήνα που προσαρμόζεται στο στόμιο ενός φυσητήρα φύλλων που κυκλοφορούν στην αγορά. Βάζοντας τον φυσητήρα σε λειτουργία και ανοίγοντας τη βάνα αρχίζει ο ψεκασμός. Ο πυθμένας του ψεκαστικού δοχείου είναι κατασκευασμένος με τέτοιο τρόπο που εξασφαλίζει τη συνεχή ανάδευση του υγρού. Ο κ. Μπιράτσης βεβαιώνει πως ο χειριστής χωρίς κούραση μπορεί άνετα να ψεκάσει 10 στρέμματα σε ένα οκτάωρο.
Στη φωτογραφία ο Νίκος Σιγανός επιδεικνύει τη λειτουργία του πρώτου μηχανήματος που έβαλε στο κατάστημά του ψεκάζοντας με ζεόλιθο μια ελιά.

No Comments Yet.