Η Κουτσουπιά 

Γνωστή και ως δένδρο του Ιούδα γιατί από ένα τέτοιο δένδρο κρεμάστηκε όταν συνειδητοποίησε το μέγεθος της πράξης που έκανε προδίδοντας τον Κύριο.
Αυτές τις ημέρες βρίσκεται στην πλήρη ανθοφορία της εδώ σε μας στη Βόρεια Ελλάδα τόσο σε δασικές εκτάσεις όσο και στις δενδροστοιχίες των πόλεων. Για παράδειγμα θα την δείτε καταστόλιστη με τα μοβ πυκνά άνθη της που περιβάλλουν ακόμη και τον κορμό του δένδρου, στη διαδρομή από τα Πεύκα προς τον Χορτιάτη ή στη δενδροστοιχία που υπάρχει επί της οδού Αγίου Δημητρίου πίσω από τα κτίρια της Γεωπονίας και της Κτηνιατρικής Σχολής.

Το δένδρο αυτό είναι πολύτιμος σύμμαχος του βιοκαλλιεργητή γιατί με την ανθοφορία του παρέχει τροφή σε πολλά ωφέλιμα έντομα. Όποιος για παράδειγμα έχει ένα κτήμα με αχλαδιές θα πρέπει στην περίμετρο του κτήματος να εγκαταστήσει μερικά τέτοια δένδρα για να δώσουν τροφή και χώρο αναπαραγωγής για τα ωφέλιμα της ψίλας της αχλαδιάς ώστε αμέσως μετά να αρχίσουν να καταπολεμούν την ψίλα που θα κάνει την εμφάνισή της στον οπωρώνα.
Να λοιπόν μια ακόμα περίπτωση όπου με τη γνώση βάζουμε τη φύση να μας προσφέρει χωρίς κόστος τις πολύτιμες υπηρεσίες της. 

No Comments Yet.