Απαλλαγείτε από τη μάστιγα των τυφλοπόντικων 

Όσοι τους έχουν στον λαχανόκηπό τους αντιμετωπίζουν ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα. Τώρα έχουμε τη λύση χάρις στην παρατηρητικότητα ενός Καστοριανού ξαδέλφου μου του Νίκου του Δαουτόπουλου. Μου έδειξε το φυτό στο λαχανόκηπό του και μου δήλωσε κατηγορηματικά ότι χάρις σε αυτό απαλλάχθηκε από την παρουσία τους.
Όπως έχω δηλώσει πολλές φορές είμαι ανοιχτός σε ιδέες και προτάσεις από τον καθένα ανεξάρτητα από τις γραμματικές του γνώσεις. Άλλωστε όπως χαρακτηριστικά αναφέρω στις ομιλίες μου πρώτοι εμφανίστηκαν οι καλοί γεωργοί και μετά οι Γεωπόνοι όταν αυτή η γνώση συσσωρεύτηκε και υπήρχε ανάγκη συγκροτημένης μεταφοράς της. Έτσι λοιπόν κάθε φορά που δίνω μια διάλεξη δεν είμαι μόνο δάσκαλος αλλά και μαθητής. Δεν διδάσκω μόνον αλλά και μαθαίνω. και αυτό δεν είναι σχήμα λόγου αλλά επιβεβαιώνεται πάντοτε. Ακόμη και στη χθεσινή ομιλία μου στη Θέρμη.
Για το θέμα που ανέκυψε από μια απελπισμένη συμπολίτισσα μας σχετικά με το τί κάνουμε με τους τυφλοπόντικες, ένας άλλος συμπολίτης πρότεινε την τοποθέτηση-παράχωση ξυλοποιημένων βλαστών τριανταφυλιάς στις στοές τους. Ο λόγος; Αν τραυματιστούν στην προσπάθειά τους να τα απομακρύνουν η ακατάσχετη αιμορραγία που θα προκληθεί οδηγεί στο θάνατό τους γιατί το αίμα τους δεν πήζει.

Εγώ πρότεινα το φυτό που απεικονίζεται εδώ και ανήκει στην οικογένεια των euphorbia αλλά μέχρι στιγμής δεν απευθύνθηκα στο Τμήμα Βιολογίας του ΑΠΘ για να μου το προσδιορίσουν με ακρίβεια. Όπως φαίνεται το φυτό αυτό εκλύει κάποια ουσία από το ρίζωμά του με αποτέλεσμα μετά από λίγο καιρό να εγκαταλείπουν την περιοχή όπου φύεται οι τυφλοπόντικες! Αν το εγκαταστήσετε μια φορά, το φυτό αναπαράγεται από τους σπόρους τους και θα έχετε λύσει το πρόβλημα για πάντα.
Για τους φίλους της ιστοσελίδας, κρατάμε κάθε χρόνο και αναπαράγουμε μερικά φυτά τα οποία μπορούν να σας σταλούν, αν η μεταφορά είναι εφικτή και ακίνδυνη για τα φυτά με μια πολύ μικρή χρέωση συν τα μεταφορικά. Παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.

No Comments Yet.