Βιολογική Καλλιέργεια του Γκότζι Μπέρι (έγχρωμο, μέγεθος Α4, σελ. 17)

Αν έχετε αποφασίσει να ασχοληθείτε με την καλλιέργεια του Γκότζι θα θέλαμε να σας επισημάνουμε μερικά πράγματα που συνδέονται άμεσα με την επιτυχία της καλλιέργειας, ως συμπλήρωμα του βιβλίου μας «Η Καλλιέργεια του Γκότζι» που μπορείτε να το παραγγείλετε σε τιμή προσφοράς.

Ευτυχώς κόπασε η μεγάλη ζήτηση για την καλλιέργεια που έφερε στην αγορά πολλούς τυχοδιώκτες και άφησε πολλούς με ζημιές μερικών χιλιάδων ή και δεκάδων χιλιάδων ευρώ που στον πυρετό που είχε ξεσπάσει, έσπευσαν να αγοράσουν ακριβά, ακατάλληλα φυτά και να τα φυτέψουν σε ακατάλληλα εδάφη.

Το πρώτο που πρέπει να κάνετε είναι η απόκτηση των αναγκαίων γνώσεων για την καλλιέργεια η οποία είναι άγνωστη στη χώρα μας. Αν βρείτε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε κάποιο οργανωμένο σεμινάριο από έναν αξιόπιστο φορέα να το κάνετε. Η γνώση είναι η πρώτη σημαντική επένδυση που πρέπει να κάνετε για να στεφθεί με επιτυχία το επενδυτικό σας πλάνο στη νέα καλλιέργεια. Εάν δεν είστε γεωργοί ή έχετε πολύ μικρή εμπειρία αυτό μπορείτε να το μεταβάλλετε από μειονέκτημα σε πλεονέκτημα γιατί οι παλαιοί γεωργοί, με ελάχιστες εξαιρέσεις, έχουν εδώ και πολλά χρόνια μεταβληθεί σε ξερόλες και αρνούνται να ακούσουν και πολύ περισσότερο να εφαρμόσουν, νέες υποδείξεις και τεχνολογίες (π.χ. ωφέλιμοι μικροοργανισμοί, ζεόλιθος, μυκόρριζες, βιο-κάρβουνο). Αρνούνται ακόμη και το αυτονόητο. Να ξοδέψουν π.χ. 50 ευρώ και να δοκιμάσουν τη νέα τεχνολογία σε περιορισμένη έκταση και να την αξιολογήσουν πριν τη γενικεύσουν.

Comments are closed.