Καλλιεργείστε μια υπερτροφή

Το δένδρο το καλλιεργώ εδώ και 12 έτη και απολαμβάνω κάθε χρόνο τους υπέροχους και εξαιρετικά ωφέλιμους για την υγεία καρπούς του. Όσοι ζηλεύετε τα ρόδια και την προτίμηση που έχουν στο καταναλωτικό κοινό, τα τζίτζιφα έχουν 6 φορές περισσότερα αντιοξειδωτικά σύμφωνα με μελέτη καθηγητών της Γεωπονικής Σχολής του Αριστοτελείου πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (Τζίτζιφα 69,6 Mmol/gr…
Περισσότερα

Κλιματική Κρίση

Του Γεωργίου Α. Δαουτοπούλου, Καθηγητή Γεωπονίας ΑΠΘ, info@daoutop.gr Όσοι ασχολούνται με τη γεωργία, επαγγελματικά ή ερασιτεχνικά, πληρώνουν ήδη κάθε χρόνο, όλο και περισσότεροι, ένα όλο πιο συχνά και ένα όλο και πιο βαρύ τίμημα. Τα έντονα φετινά καιρικά φαινόμενα (παρατεταμένοι καύσωνες, ξηρασία, καταστροφικές πυρκαγιές και ισχυρές βροχοπτώσεις με εκτεταμένες πλημμύρες) απέδειξαν και στους πλέον δύσπιστους…
Περισσότερα

Η Σοφία των παππούδων…

Σήμερα έγινα αποδέκτης μιας ακόμη σοφίας από έναν φίλο και φανατικό φροντιστή και εραστή της γης. Διάβασε το βιβλίο μου για την Ελιά που του χάρισα και μου εμπιστεύτηκε μια πρακτική που εφάρμοζαν οι παππούδες στα μέρη της Κρήτης κατά τη φύτευση των ελαιώνων που δημιουργούσαν και τους οποίους φροντίζουν σήμερα τα εγγόνια και δισέγγονά…
Περισσότερα

Αντιοξειδωτικά και Φρούτα

Του Γεωργίου Α. Δαουτοπούλου, info@daoutop.gr Λέγεται ότι είμαστε αυτά που τρώμε. Διατροφολόγοι και ιατροί τονίζουν, σε κάθε ευκαιρία, ότι ο μεγαλύτερος εχθρός του ανθρώπου είναι το πιρούνι ή το κουτάλι, θέλοντας να τονίσουν ότι οι ασθένειες που μας ταλανίζουν έχουν την προέλευση τους στην ποιότητα και ποσότητα της τροφής που καταναλώνουμε. Τροφές επεξεργασμένες, εμπλουτισμένες με…
Περισσότερα