Η Καλλιέργεια της Παουλόβνιας (έγχρωμο, μέγεθος Α4, σελ. 22)

Ένας σύντομος και περιεκτικός οδηγός καλλιέργειας του νέου δένδρου, απαλλαγμένο από τα παχιά λόγια των φυτωριούχων και των πρώτων εισαγωγέων της καλλιέργειας. Διαβάστε το προσεκτικά πριν επενδύσετε μερικές χιλιάδες ευρώ σε μια νέα καλλιέργεια που δεν έχει ακόμη διαμορφώσει εγχώρια αγορά για τα προϊόντα της. Η αλόη είναι ένα παχύσαρκο φυτό χωρίς κεντρικό στέλεχος που…
Περισσότερα

Βιολογική Καλλιέργεια της Κρανιάς (έγχρωμο, μέγεθος Α4, σελ. 10)

Τα τελευταία έτη έχει αναζωπυρωθεί το ενδιαφέρον για την εμπορική καλλιέργεια του δένδρου. Έτσι έχουμε μια ακόμη νέα καλλιέργεια, ιδιαίτερα γνωστή στη Βόρεια Ελλάδα,  που από αυτοφυής στη φύση έρχεται να καλλιεργηθεί σε αγροκτήματα και να προσφέρει σημαντικά κίνητρα στους νέους καλλιεργητές, όπως: Πολύ μικρά καλλιεργητικά έξοδα και εργασίες με εξαίρεση την αγορά των φυτών…
Περισσότερα

Βιολογική Καλλιέργεια της Τζιτζιφιάς (έγχρωμο, μέγεθος Α4, σελ. 12)

Όπως λέμε εμείς οι Δυτικοί για τα μήλα "ένα μήλο την ημέρα το γιατρό τον κάνει πέρα", έτσι λένε οι Ασιάτες για τα Τζίτζιφα. Αντιλαμβάνεστε λοιπόν γιατί πολλοί χαρακτηρίζουν τη τζιτζιφιά ως δένδρο γιατρός. Τα παραδοσιακά  φρούτα έχουν φθάσει εμπορικά στα όριά τους ενώ πολλοί καταναλωτές αναζητούν νέες γεύσεις. Οι Ευρωπαίοι δενδροκόμοι στρέφονται στους πιο σπάνιους καρπούς από αυτοφυείς…
Περισσότερα

Βιολογική Καλλιέργεια της Αμυγδαλιάς (έγχρωμο, μέγεθος Α4, σελ. 28)

Είναι ένα δένδρο που αξίζει να καλλιεργηθεί στις κατάλληλες περιοχές της χώρας, αν και δέχεται μεγάλο ανταγωνισμό από τις φθηνές εισαγωγές που γίνονται από Τουρκία, Ιράν και άλλες χώρες χαμηλού κόστους. Η ποιότητα είναι εκείνη που θα μπορέσει να εκτοπίσει τις φθηνές εισαγωγές που συχνά κατά­σχονται εξαιτίας της ανίχνευσης αφλατοξινών που είναι μια έντονα καρκινογόνος…
Περισσότερα